Gebruik maken energievergelijker populair.

Tegenwoordig is het de normaalste zaak van de wereld om gebruik te maken van een energievergelijker wanneer je een nieuw energiecontract wilt afsluiten. Alle energieleveranciers worden voor je op een rijtje gezet en overstappen is met een paar minuten gepiept. Het gebruik maken van een vergelijkingssite is dan ook steeds populairder.

Nederlanders stappen massaal over

Ruim 15% van de Nederlandse huishoudens stapt jaarlijks over naar een andere energieleverancier. Dit percentage stijgt dan ook elk jaar. Maar waarom? Met overstappen kun je gemakkelijk een hoop geld besparen op je vaste lasten. Door middel van een energievergelijker kun je al binnen een paar minuten je energierekening met honderden euro’s verlagen tegen gunstige voorwaarden. De keuze op de energiemarkt is groot en het vergelijken is eenvoudig.

Hoe werkt een energievergelijker?

Wanneer je gebruik maakt van een energievergelijker vul je bij de meeste websites je postcode, huisnummer en een recent jaarverbruik van jouw woning in. Aan de hand hiervan zet de energievergelijker alle energieleveranciers op een rijtje. Je ziet dan direct de jaarlijkse kosten én wat je per maand gaat betalen. Ook zie je de aanbiedingen van de energieleverancier staan. Vaak zijn er hoge welkomstbonussen of cadeaus bij het contract inbegrepen, maar het is niet verstandig om hier gebruik van te maken. Je betaalt in de meeste gevallen altijd zelf terug door hoge vaste kosten. Wanneer je gebruik maakt van een energievergelijker heb je niet altijd de mogelijkheid om direct over te stappen naar de voor jou gunstige energieleverancier. Je moet dan zelf contact op nemen met de nieuwe energieleverancier om de overstap te regelen. Dit kan een hoop tijd in beslag nemen.

Gelukkig is er een energievergelijker die ook de overstap volledig voor je regelt. Na het invullen van je gegevens en het kiezen van het nieuwe energiecontract, bieden zij je een overstapservice aan. Je oude energieleverancier wordt voor je opgezegd en je wordt aangesloten bij de nieuwe energieleverancier. Mocht je een overstapboete in rekening gebracht krijgen, omdat je contract nog niet afloopt, dan zullen zij dit zelfs voor je regelen en zorgen dat je dit bedrag terugkrijgt. Zo bespaar jij een hoop tijd, geld én is alles prettig voor je geregeld.